In За нас

Учебната година за учениците от професионалните паралелки на СУ ,,Отец Паисий” в  град Самоков започна с посещение на първото частно дружество в България за спедиция, логистика и транспорт – Ойрошпед Груп.

Учениците от двете професионални паралелки – ,,Спедитор-логистик” и ,,Организатор интернет приложения“, се запознаха с реалната работна среда.

Емоционалното преживяване започна още с обиколката на складовата база, където учениците се запознаха с различните видове склад и складиране: логистичен, групажен, митнически и временен тип А. Беше направена демонстрация пред децата как се работи в склада с различна по вид складова техника .

Ойрошпед, от своя страна, бяха организирали и прекрасно представяне и запознаване с детайли в работата на различни професии в сферата на спедицията (спедитор международен транспорт, спедитор вътрешен транспорт и спедитор въздушен транспорт), логистиката (ръководител логистични процеди и организатор склад под митнически контрол) и транспорт. Показаха им най-актуалното, обогатиха техните знания. Дадоха им ценни съвети и примери от тяхната работа. Благодарение на перфектната организация на госпожа Милкана Господинова, ръководител отдел ,,Човешки ресурси”, учениците се срещнаха с опитни, динамични и мотивирани професионалисти.

В събеседването с учениците взе участие и Явор Пантелеев. Той разкри нови хоризонти пред очите на децата и успя да им вдъхне кураж за бъдещите им реализации като им разказа за пътя на неговата кариера. Представи им възможностите за придобиване на практически опит.

Ойрошпед е компания с дългогодишни традиции в областта на спедицията и логистиката и тясна специализация по внос, износ и контейнерна обработка на опасни и огромни товари. Щастливи сме, че имаме последователи в нашата област. Ще продължим да ги подкрепяме в тяхното развитие“, споделят служители от Групата.

Recommended Posts