In За нас

Италия е сред водещите търговско-икономически партньори на България с постоянно положително външнотърговско салдо, висок дял на товарооборота, сравнено с обема на товарите, превозвани от и до други Европейски страни. За определени периоди през последните десет години товарооборотът с Италия достига нива до 22% от общия европейски пазар.

„Важно е да се отбележи, е че Италия е един от много сериозните търговски партньори на България като обем на внос и износ и нашата цел винаги е била да имаме силна линия с Италия. А най-лесно е да направите силна линия, когато привлечете силен партньор. До началото на миналата година работехме с фирма, с която имахме само по едно транспортиране всяка седмица“, споделя Николай Ночев, управител на Еуроспед.

От средата на 2016 г. ОЙРОШПЕД намери нов италиански партньор в лицето на SITTAM – компания с над 50 години опит на пазара на спедиторските и логистични услуги. Компанията е създадена през 1960 г. и също като ОЙРОШПЕД е била семейна фирма. След това с разрастването е продадена на фонд, но по-късно фамилията отново откупува една част от фонда.

SITTAM е една от водещите логистични и спедиторски компании в Италия, която извършва групажни превози до цяла Европа – около петстотин хиляди пратки на година. . Компанията има 19 собствени клона и близо 52 000 кв. м складове и офиси и към 350 служители.

„Откакто си партнираме с италианската компания пращаме по три групажни камиона всяка седмица – един във вторник или сряда, един четвъртък и един петък, понякога и два в петък. Както техни, така и наши клиенти са големи фирми като Miroglio и други в текстилния сектор. От Италия се превозва какво ли не – суровини, машини, вина, части. Превозват се текстили и суровини, а България изнася към Италия главно текстил“, споделя Ночев.

С трите си отпътувания всяка седмица, ОЙРОШПЕД предлага най-късия срок за доставка. За пример, камьонът, заминал във вторник, пристига обратно петък или събота, а клиентът получава поръчаната стока в понеделник. Де факто, в рамките на една седмица стоката е взета доставена.  Всичко се извършва доста експедитивно и на сравнително разумна и добра цена.

Важните фактори за добрата комуникация между компаниите

„Ние работим с доста партньори в Европа, с които изграждаме добра симбиоза и една мрежа от контакти, които прерастват в дълготрайни отношения. Добрите фирми винаги се намират една друга. В крайна сметка важното е да си вършиш добре работата, оттам нататък всичко се разчува“, казва Ненов.

Той допълва, че друг важен фактор е професионализма да се наблюдава от двете страни – за да е силна една линия трябва да имаш добра система, структура за дистрибуция на територията на страната, така и партньорът  ти трябва да е гъвкав и да предлага добър обслужване по събирането на пратки, за да може всичко да върви гладко. „В нашия бизнес не трябва да се допускат грешки дори и за първи път“, допълва още той.

Услугите на Еуроспед ЕООД от/за Европа включват:

 • Групажни и комплектни товари
 • Превоз на бързооборотни стоки – хладилен транспорт
 • Превоз на извънгабаритни товари и товари с голям обем
 • Превоз на опасни товари
 • Автомобилният парк предлага транспортни средства с товароносимост до 22 – 24 тона
 • Транспортните средства биват бордови, хладилни , както и тип “дрехарка” за превоз на дрехи на закачалки.

Екипът ни с удоволствие ще отговори на Ваши запитвания за актуални транспорти за внос и износ.

А за улеснението на нашите клиенти предлагаме още:

 • Митническо представителство и складиране
 • Карго застраховане
 • Складиране на опасни (ADR) товари
 • Комисиониране
 • Куриерски услуги в България
Recommended Posts