In За нас

Ойрошпед участва в transport logistic Мюнхен 2023

 

Мениджърският екип на ОЙРОШПЕД Груп в лицето на изпълнителния директор Явор Пантелеев и Николай Ночев, управител на Еуроспед ООД, взеха участие в Международното изложение за логистика, мобилност, ИТ и управление на веригата на доставки, което се проведе в Мюнхен от 9 до 12 май 2023 г.

Transport logistic е сред най-значимите събития за ключови срещи с партньори и обмяна на опит между експерти в областта, както и представяне на иновативни продукти, системи и технологии. Като компания, която традиционно поддържа регулярни връзки с Германия, а и цяла Европа, за нас беше важно и полезно да се срещнем с настоящи и потенциални партньори и да обменим опит, сподели Николай Ночев.

Разширението на услугите, които предоставяме, и подобряване на тяхното качество, е в стратегическия фокус на ОЙРОШПЕД. Присъствието на подобни световно реномирани форуми е начин да се запознаем с последните технологии и решения в сектора и да можем да ги предложим на нашите клиенти, допълни Явор Панталеев.

Устойчивостта беше основният фокус на срещите по време на четирите дена на изложението. За повечето участници това е сред най-важните теми за бъдещето на логистичния сектор в световен мащаб. Коментираха се теми като декарбонизация, алтернативни задвижвания в транспортния сектор (автономните камиони), управление на енергийната ефективност. Сред останалите теми, които се коментираха, бяха дигитализация, управление на капацитета, вътрешно градска логистика, ре-глобализация и други.

По мнението на повечето участници видяното потвърждава усещането, че индустрията е във възход, въпреки настоящите предизвикателства пред нея.

Transport logistic е водещият световен форум в областта на транспортната логистика, който се провежда от 1978 г. на всеки две години в Мюнхен. Част от изложението е и Air Cargo Europe, посветено намеждународната индустрия за въздушна логистика. През настоящата година участие в изложението взеха 2 320 изложители от 67 държави и беше посетено от 75 000 посетители от над 120 държави. От панаира отбелязват, че броят на международните посетители е нараснал с над 50 процента и тази година е бил по-висок от всякога.

Recent Posts