In За нас

През последните години темата за безопасността на пътя в България е медийно актуална, но за съжаление с трагичен привкус. Броят на жертвите във войната по пътищата, която се води в мирно време по нашите улици не е просто статистика, ето защо дружеството ни подкрепя още една инициатива с кауза – „Годишни награди за пътна безопасност“.

Тази година „Годишни награди за пътна безопасност“ проведоха седмото си поредно издание. Целта на събитието беше да номинира и отличи реализираните и успешни инициативи в областта на пътната безопасност, повишаването на културата на пътя и предотвратяването на пътно-транспортни произшествия. Ние от Ойрошпед Груп като част от транспортната мрежа няма да спрем да насърчаваме и подпомагаме общността, която ежедневно спасява човешки животи. Апелираме за толерантност и спазване Закона за движението по пътищата.

Всяка година в шестте категории на конкурса кандидатстват над 50 организации от цялата страна, които биват оценявани от жури и състав, сред които: Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“, Главна дирекция „Охранителна полиция“, Отдел „Пътна Полиция“, Съюз на българските автомобилисти, Български червен кръст, Министерството на транспорта, Държавно – обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата и Национална асоциация „Професионална подготовка и квалификация“. По време на церемонията бяха събрани средства за „Националния дарителски фонд“, за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Recommended Posts