In За нас

Никол Вангелова е едно от най-новите попълнения към задружния екип на ОЙРОШПЕД. Започнала като стажант, в момента работи като главен асистент. Тя е човекът, който често можете да срещнете обикаляща нагоре-надолу по коридорите на фирмата, отправена към поредната задача за деня.

За постъпването ѝ във фирмата, Форум „Кариери“, предизвикателствата и успехите, Никол разказва в следващите редове.

 

Никол, от колко време работиш в ОЙРОШПЕД и как постъпи на работа във фирмата?

Работя в OЙРОШПЕД точно от година, започнах на 1 юли 2016 г. Първоначално постъпих като стажант във фирмата чрез Форум „Кариери“, който се организира всяка година в Икономическия университет във Варна. Идеята на този форум е да се сближи бизнесът с образованието. И бих потвърдила, че го прави по един отличен начин.

На самия форум присъстваха над тридесет фирми от  различни области и сектори, всяка със свой щанд. Не бях чувала за ОЙРОШПЕД преди да се срещна с фирмата на това събитие, а единственият ми допир с логистиката беше като изучаван предмет в университета.

След срещата ми с ОЙРОШПЕД нямах големи очакваня, че ще получа обаждане или пък, че след броени месеци ще работя във фирмата. След време се преместих в София, малко след това получих обаждане с покана за  интервю във фирмата.

А как премина стажът ти към ОЙРОШПЕД и какво научи от него?

Бях стажант точно шест месеца. Започнах работния си стаж към Еуроспед – едно от дъщерните дружества на ОЙРОШПЕД, занимаващо се с международна автомобилна спедиция, но с течение на времето, преминах през почти всички отдели, което беше основната идея на стажа – обучение на ротационен принцип. За мен това беше изключително полезен опит, за да придобия представа за функциите, които изпълнява всеки един от отделите във фирмата.

Наученото в различните отдели ми помогна много и за сегашната ми позиция като главен офис асистент. Работата ми често е свързана с комуникация между различните отдели на фирмата, важно е да съм информирана за всичко случващо се по всички нива. Благодарение на запознаването с всеки от отделите, , влязох в крак с нещата на новата позиция много бързо, знам как функционира всеки отдел и как да подхождам към ежедневните задачи и към хората в компанията.

За мен е огромно предимство и благословия, че работя обградена с професионалисти, от които всеки ден уча нещо ново. Житейският опит и знанията, които получавам тук ме зареждат и мотивират. Научавам толкова много неща всеки ден. Много се радвам, че попаднах на ОЙРОШПЕД по време на кариерния форум във Варна.

А как преминава един твой работен ден?

Един мой ден минава супер бързо.  Понякога като си погледна часовника, се учудвам кога е минал работният ден. Изобщо не усетих кога мина и последната една година. Но не възприемам това като нещо лошо – когато времето минава бързо това означава, че минава приятно. Важното е да си адаптивен, да не се отказваш, когато си подложен на нови предизвикателства, винаги да намираш решение на проблемите и начин да се развиваш. Първоначално задачите бяха много и отговорността беше голяма. В последствие свикнах с темповете и работата мигновено се превърна в удоволствие.

Това е първата ми сериозна работа на 8-часов работен ден и смея да твърдя, че съм изключително доволна от това, което давам и получавам. Практиката учи най-добре, стига да си достатъчно адаптивен и мотивиран

Recommended Posts