In За нас

От началото на миналата седмица най-голямата компания за превоз по море – A.P. Moller – Maersk стартира ЖП мултимодални превози от Бургас до Пловдив, с които да улеснят превоза на големи товари от пристанище Бургас до вътрешността на страната. Основен клиент на линията е датската мебелна компания JUSK.

Проектът се реализира и с помощта на Ойропорт, като част от групата на Ойрошпед. Компанията осъществява всички митнически формалности като пристанищен агент на Maersk и косвен представител на JUSK Bul в митническите процедури за деклариране на стоките.

Вътрешната интермодална линия (контейнер – влак) е ежеседмична и се осъществява между терминал на порт Бургас и терминала на PIMK в Пловдив, които са и оператор на влаковата линия.

Реализацията на този проект отне много месеци работа, но сме изключително доволни, че имахме възможност да предоставим нашите услуги за реализацията му. Очакваме с нетърпение и неговото разрастване в близката половин година, споделя Георги Иванов, Търговски директор на Ойропорт. Транспортът в България от години се доминира от автомобилните превози и сме изключително развълнувани от възможността ЖП превозите да заемат отново своето място в транспортната мрежа на страната. Няма съмнение, че този начин на транспортиране на стоките е по-икономичен и има по-голяма екологична стойност.

За Ойропорт

Ойропорт е дъщерно дружество на българската компания Ойрошпед АД. Тясната специализация на Ойропорт е в обработката на цели морски контейнери по внос и по износ в пристанища Варна и Бургас /включително митническо посредничество, транзитиране, контейнеризиране, деконтейнеризиране в двете пристанища и организиране на доставки и вземания в цяла България/. Потърсете ни с вашите запитвания за актуални оферти тук.

Recent Posts