МЕНИДЖМЪНТ

Съвет на директорите

СТОЯН СТОЯНОВ, изпълнителен директор на Ойрошпед Груп

“Инвестирай добронамерено и с доверие в хората!”

Стоян Панталеев Стоянов е основател на Ойрошпед АД – първото дружество в страната за спедиция и логистика след промяната.Той е и председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на Ойрошпед Груп. Роден е в Реселец, до Червен бряг, Плевенска област. Завършил е икономика на труда и икономика на транспорта в УНСС.

Кариерата си започва в държавната спедиторска организация, направление Международни железопътнип превози. След 5 години е назначен в дъщерната й фирма Комет в Германия. След 3 години е изпратен във Виена, където изгражда филиал на държавното предприятие. През 1989г. се завръща в България и е назначен за зам.-директор на държавния спедитор. През следващата година напуска и създава Ойрошпед.

Стоян Панталеев Стоянов е един от основателите на Съюза на спедиторите в България и два пъти е номиниран за мениджър на годината. През 2016 година навърши 60 години, през която година дружеството отбеляза и 26 години от основаването си.

Ойрошпед е представена в седем основни хъба в страната с обща застроена складова и офисна квадратура над 48 000 кв.м. В допълнение Ойрошпед работи с мрежа в Европа и света с над 500 партньори кореспонденти, а клиентите наброяват над 20000.

Изградената от Стоянов, а от 2002 развивана от баща и син Ойрошпед днес разполага с над 200 високо квалифицирани сътрудници, които са в състояние по суша, вода и по въздуха да доставят в страната и света леки, тежки и пратки от всякакво естество. Именно това превръща фирмата в една от водещите в областта на спедицията и логистиката, изцяло в услуга на хиляди клиенти в страната и чужбина.

ЯВОР ПАНТАЛЕЕВ, търговски управител (прокурист) на Ойрошпед 

“Един екип се мотивира с доверие, насърчаване, обучение и личен пример.”

Явор Панталеев е прокурист и член на Съвета на директорите в Ойрошпед груп. Управлява дейностите по продажби, складова логистика и 4PL.

Средното си образование завършва в Националната финансово-стопанската гимназия в София с профил машинна обработка на информацията, след което получава бакалавърска степен по специалността спедиция, транспорт и логистика в Дуалното висше училище Баден-Вюртемберг в Loerrach (Германия).

По време на висшето си образование работи и стажува в голяма спедиторска компания в Швейцария. Завършва магистратура с профил мениджмънт за организационно съвършенство в Училище по мениджмънт към НБУ. Явор е председател на управителния съвет на Национално сдружение на българските спедитори (НСБС) и съпредседател на Комитета по транспорт и логистика към Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Счита, че основен фактор за успех е умението за анализ и управление на информацията и процесите. Изповядва максимата, че един екип се мотивира с доверие, насърчаване, обучение и личен пример.

Вярва, че за да е успешен един човек, трябва постоянно да се обучава, да придобива знания и умения, за да създава опит и преживявания. Често гостува като лектор в училища, университети и конференции. Освен към спедицията и логистиката Явор има силен интерес в областите информационни технологии и право.

Женен с три дъщери, извън работата обича да пътува със семейството си и да практикува екстремни спортове.

НИКОЛАЙ НОЧЕВ, управител на Еуроспед и ръководител за вътрешна дистрибуция в Ойрокуриер

„Не карай подчинените си да правят нещо, което ти не би направил.“

Николай Ночев е управител на Еуроспеди член на Съвета на директорите в Ойрошпед Груп. Занимава се с организиране на международен транспорт, отделно ръководи и вътрешна дистрибуция чрез фирма Ойрокуриер.

Роден е в град Свищов и е завършил Първа английска езикова гимназия в София, след това и Юридически факултет към СУ “Св. Кл. Охридски”. Семеен е и има дъщеря. По време на следването си в университета се запознава със Стоян Стоянов – основател на Ойрошпед АД и започва работа като стажант във фирмата. По това време Ойрошпед има един офис, малък склад под наем и екип от 10-12 служители. Николай Ночев вижда как година след година фирмата се разраства, заедно с това и той развива кариерата си в нея. Неговата позиция се променя от стажант на спедитор, отговорник на екип, началник на отдел и достига до управител на Еуроспед и ръководител за вътрешна дистрибуция.

Николай Ночев определя работата в Ойрошпед като интересна и динамична. Смята за правилен избора си да развива кариера именно в нея.  Изключително много държи и се опитва да наложи сред служителите си като поведение, мислене и отношение добрата комуникация и сервиз към клиентите. Смята, че ако всички носят в себе си това мислене, държавата ни ще върви в една по-добра посока.

В начина си на работа има много правила, но най-основното, което спазва е: „Не карай подчинените си да правят нещо, което ти не би направил“. Николай Ночев е на мнение, че един ръководител трябва да се постави в положението на служителите си, и когато изисква нещо да бъде разбран, а не да изисква нещо, което е невъзможно, безсмислено, кауза пердута.

МИНКО ЛАЗАРОВ, съсобственик на Техникъл Сълюшън ООД

„Ако искате награда, отидете и си я вземете!“

Минко Лазаров е управляващ съдружник в Техникъл Сълюшън ООД и член на Съвета на директорите в Ойрошпед груп. Техникъл Сълюшън е създадена през 2008 г., като основната й дейност е изграждането и поддържането на IT инфраструктура и иновативни IT решения в областта на частния бизнес в България. Минко е абсолютен професионалист в управление, анализ и оптимизация на процеси в логистиката и не само, като има и дългогодишен опит в управлението на големи компютърни мрежи. Той е работил за едни от най-мащабните телекоми в страната – Евроком, Neterra, Mobiltel.

Поредният иновативен проект на Лазаров, достоен за аплодисменти е изграждането на ERP решение изцяло и само според необходимостите и спецификациите на първото частно дружество в България за спедиция, транспорт и логистика – Ойрошпед.

Минко се изявява като лектор пред ученици и студенти, разказвайки силната си житейска история. Като дете на университетски преподаватели с огромно сърце подкрепя днешните младежи да открият пътя в живота си – такъв какъвто го искат.

Минко се зарежда като спортува колоездене и изкачва планини. Най-новото вдъхновение, което ще остави стойностна следа в живота му е семейството и дъщеричката му Дария.

ЕЛЕНА БОРИСОВА, Главен счетоводител и прокурист в Ойрошпед Груп 

Елена Борисова ръководи, организира, контролира и отговаря за цялостната финансово-счетоводна дейност на дружествата в групата.
Родена е в град София. Завършва УНСС – специалност Финанси. Омъжена е и има две деца.В Ойрошпед  работи като Главен счетоводител от 2009 г.

Ето какво споделя г-жа Борисова за работата в групата: „Фирмите в групата са с разнороден предмет на дейност, което е предизвикателство, налагащо знания и усъвършенстване във финансите на различни икономически дейности.
В началото на кариерата ми в Ойрошпед, когато посещавах финансово-счетоводни семинари, при презентиране на теми, несвързани с дейността на фирмите в групата, решавах, че може да не се задълбочавам във въпроса. Само няколко месеца след това, конкретният казус ставаше и мой. Затова знам, че няма финансово-счетоводен въпрос, който да не ме засяга пряко – сега или в близко бъдеще, тъй като компанията непрекъснато се развива и търси нови възможности за бизнес, както на националния, така и на международния пазар“