In За нас

sfsmvr-1

Традиционният турнир по джу джицу „Св. Георги“, организиран от СФСМВР и Георги Зарков Георгиев от Bujutsu Academy Shin Gi Tai Ichi се проведе на 15-ти май в София. Събитието е за деца и юноши и е част от благотворителната кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“.

В състезанието участваха повече от 200 подрастващи от 12 клуба в страната, които премериха сили в дисциплините „Файтинг”, „Дуо система” и „Не ваза”. На първо място отборно се класираха спортен клуб „Динамо“ – Русе, на второ място клуб „ИПОН“ – Благоевград и на трето място спортен клуб „Монтана“ – бойни спортове.

Джу джицу е ефективно бойно изкуство, при което се насочва силата на опонента срещу самият него вместо да се контролира само със собствени сили. В буквален превод означава гъвкакво изкуство. То е основа за множество бойни техники, които са в употреба от полицията и въоръжените сили.

Турнирът се проведе под ръководството на Георги Зарков Георгиев (шести дан в джу джицу), който има участие в над десет филма като дубльор на Стивън Сегал. Той провежда в България регулярно международни семинари по бойни изкуства с участие на доказали се майстори от Италия, Хърватска, Унгария, Русия и други страни.

Турнирът по джу джицу даде старта на серия от събития, подкрепящи кампанията на СФСМВР.

Recommended Posts