In За нас

eurosped-1

На 28 октомври (петък) от 10.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство  се проведе научно-практическа конференция на тема „Мобилност за един свързан свят“.

Във форума участваха ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, представители от научните и бизнес среди, както и студенти с интерес в тази сфера.Основни теми на събитието бяха острия недостатък на квалифицирани кадри, които изписва бизнеса, както и липсата на практическа подготовка на завършилите студенти.

eurosped-2

Участието на ОЙРОШПЕД в конференцията е част от корпоративната и социална политика на дружеството, което активно работи в подкрепа на връзката между бизнеса и образованието. Компанията бе представена от Явор Панталеев – търговски директор, който призова представителите на образованието да включат бизнеса в изготвянето на учебните програми, както и да преименуват специалността на „Спедиция, транспорт и логистика“.

Recommended Posts