In За нас

Усмихнати млади хора, ентусиазирани да завладяват бъдещи работни позиции. С голяма доза интерес към логистиката протече форум „Кариера“ 2019 г., организиран от Икономически университет – Варна. Тази година Ойрошпред взе участие за 4-ти път, като предложи на студентите възможности за стажантски и работни позиции в сектора на транспорта и спедицията. А акцентът в това издание бе добрата предварителна подготовка на студентите за успешно представяне на знанията и уменията им пред работодателите. Като за целта бяха организирани интерактивни упражнение и презентации, в които Ойрошпед беше активен участник.

 

„Досегът с амбицията и отношението на младите студенти към нашата сфера е причината всяка година да участваме във форума. Ойрошпед подкрепя и насърчава всички желаещи за професионално развитие, затова даваме възможност на студентите да практикуват наученото в университета, да натрупат опит. Вярваме, че по този начин ги мотивираме.“, сподели Милкана Господинова, представител на Ойрошпед във форум „Кариера“.

 

Всяка година Ойрошпед Груп предлага стажантски програми, които в рамките на един месец предоставят практически познания за работата на всички отдели на компанията. След като преминат през основните звена на дейност, стажантите придобиват личен опит и по-лесно избират сферата, в която искат да се насочат и развиват, убедени са служителите в компанията. Стажовете в Ойрошпед Груп дават възможност на младите таланти за постоянна работа във фирмата. Пример за успешно реализирал се кадър е Никол Вангелова, която разбира за компанията чрез форум „Кариера“ през 2016 година и до сега работи и се развива в Ойрошпед на позицията „Главен асистент“. Никол признава, че практиката учи най-добре, стига да си достатъчно мотивиран и адаптивен и подхожда с интерес и любов към работата си. Повече за нея и работата ѝ ще откриете в интервюто.

 

Форум „Кариера“ е безспорно на-доброто място, където бизнесът и образованието намират общ език и се сближават. А Ойрошпед е сред добрите посредници в това начинание и ще продължи да подкрепя развитието на бизнеса в България, като обучава млади хора и им дава възможност да развиват потенциала си в реална работна среда.

 

Recommended Posts