In За нас

Въпреки че Иран до скоро бе силно изолирана от световната икономика, тя е оценявана като много привлекателна дестинация с добра бизнес среда. Според националната статистика за 10-годишен период от 2004 г. до  2014 г. стокообменът между Репулблика България и Иран нараства над 10 пъти.

От няколко години Еуроспед ЕООД развива групажната линия за стоки от България до Иран (от 5 до 22 000 кг), с която обслужва логистични операции по внос и износ. Предлагаме и извършваме  автомобилни превози от Европа за Иран, както и от Иран за Европа, като преоварването на по-голяма част от тях се прави в складовата ни база в град София. Имаме възможност да организираме различен тип пратки –  групажни, частични и цели камиони. Предлагаме митническо обслужване и складиране за улеснение на нашите клиенти.

Партньорските ни дейности гарантират безопасен транспорт на пратки за експорт от България към Иран и организирането на транспорт от Европа към Иран. Също така събиране на стоки от България до Иран за по-малко от  10 дни.

„Партньорът ни в Иран е една от големите компании за логистика и спедиция Хоранд, основана още през 1971 г. и има офиси в Техеран, Базарган и Германия. Консолидираме пратки в София и всяка седмица имаме отътуване за Иран с ирански камиони. Стоките, които се транспортират са най-разнообразни. Иран внася почти всичко от Европа – от скрап, вентелационни системи, скенери, електроника до текстил и парфюмерия. В общи линии, пазарът е много мащабен“, споделя Емилия Стоянова, спедитор и отговорник за линията Иран-България от екипа на Ойрошпед.

Транзитното време по маршрута София – Техеран е между 8 и 12 календарни дни – в зависимост от времето за преминаване на границите.  Затова е добре заявката да се възлага поне 4 дни предварително, за да можем да изготвим нужните документи, да натоварим стоката и да извършим логистиката и превоза без закъснения.

Услугите на Еуроспед ЕООД от и за Европа, Русия, Турция и Иран включват:

 • Групажни и комплектни товари
 • Превоз на бързооборотни стоки – хладилен транспорт
 • Превоз на извънгабаритни товари и товари с голям обем
 • Превоз на опасни товари
 • Автомобилният парк предлага транспортни средства с товароносимост до 22 – 24 тона
 • Транспортните средства биват бордови, хладилни , както и тип “дрехарка” за превоз на дрехи на закачалки.

 

А за улеснението на нашите клиенти предлагаме още:

 • Митническо представителство и складиране
 • Карго застраховане
 • Складиране на опасни (ADR) товари
 • Комисиониране
 • Куриерски услуги в България

 

Екипът ни с удоволствие ще отговори на Ваши запитвания за актуални транспорти за внос и износ.

Информация от г-жа Емилия Стоянова, Мениджър екип Иран-България 02/9199112 или на мейл e.stoyanova@eurosped.bg

 

Recent Posts