In За нас

В Баку се проведе 17-тото изложение „Каспийски международен транспорт, транзит и логистика“, „TransCaspian / Translogistica 2018“. Представители на Ойрошпед  Груп взеха участие в него. Като един от водещите транспортни събития в Каспийския регион, „TransCaspian / Translogistica“  събра държавни транспортни структури и търговски компании, които оперират в железопътния сектор, морската индустрия, авиацията, транспортните и логистичните услуги. Изложението създаде възможности за дискусии и обмяна на идеи между участниците.

Тази година в изложението взеха участие 85 компании от 15 държави, сред които беше и Ойрошпед. Изложители от Азербайджан, Беларус, Гърция, Литва, Русия, Турция, представиха широк спектър от продукти и услуги в транспортния сектор, а международното морско пристанище „Туркменбаши” участва в изложението за първи път.

 

През Азербайджан до целия Каспийски регион

Чрез участието ни в изложението в Баку затвърдихме търговските си отношения с партньорите от Каспийския регион. Събитието ни даде повод и за нови запознанства с бъдещи инвеститори. А в Азербайджан все по усилено се работи върху изграждането на пътна, пристанищна и железопътна инфраструктура. Строи се и ново пристанище в Баку. Държавата изгражда нова безмитна зона, в която ще е позволена търговията и производството при преференциални условия“, споделиха от Ойрошпед.

Към момента търговски ограничения спрямо Азербайджан не са известни, което е още една предпоставка за засилване на стокообмена. Факт е, че на територията на Азербайджан се произвежда голямо разнообразие от плодове и зеленчуци, като нарът заема основно място. В хранително-вкусовата промишленост се обработват до 60 вида нар, което е още едно основание за развитие на пазарните отношения с тези екзотични страни.

 

Ежеседмични линии от и до Баку през Тбилиси от Ойрошпед

Партньорът на Ойрошпед Груп в Азербайджан е с британско участие.  Ойрошпед предлага ежеседмични отпътувания към тези пазари. Камионите са с маршрут Бургас – Батуми – Баку. Възможни са и комбинации с Тбилиси. Там камионите на Ойрошпед разтоварват стоките, които са предназначени за Грузия преди да продължат за Азербайджан. Артикулите, които Ойрошпед превозва до Грузия и Азербайджан, са най-вече с произход други страни-членки на ЕС.

Добре развитата мрежа от групажни линии на Еуроспед АД с всички европейски държави, включително на Балканите, е условие за увеличаване на транзита през България към държави като Иран, Грузия, Азербайджан.

Производствените бази на територията на България търпят развитие, затова Ойрошпед Груп е готова да се отзове на всички български предприятия, които имат интереса и са насочени към износ или внос на стоки до и от Азербайджан и Грузия.

Оставаме на ваше разположение като предоставяме следните контакти за връзка с нас:

Азербайджан и Иран: ir@eurosped.bg,  02 9199 111, 02 9199 112, 0700 19991

Грузия: GE@eurosped.bg, 02 9199 215, 0700 19991

Recommended Posts