In За нас

Учебната година за учениците от професионалните паралелки на СУ ,,Отец Паисий” в град Самоков започна с посещение на първото частно дружество в България за спедиция, логистика и транспорт – Ойрошпед Груп. Учениците от двете професионални паралелки – ,,Спедитор-логистик” и ,,Организатор интернет приложения“, се докоснаха до онова, за което само бяха чували в класната стая.

Целта на посещението беше децата да добият представа за професията от първо лице. Да почерпят опит от хора, занимаващи се със спедиция, логистика и транспорт. От тези, които са положили основите на „транспортния занаят“ в България.

Емоционалното преживяване започна още с обиколката на складовата база, където учениците видяха различните начини за складиране: логистичен, групажен, митнически склад тип „1“ и временен. Във всеки вид склад се ползва различна техника, която отговоря на спецификата на дейността.

Експертите на Ойрошпед бяха организирали и прекрасно представяне на различните професии в сферата на спедицията: спедитор международна автомобилна спедиция; спедитор вътрешна автомобилна спедиция; спедитор въздушна и морска спедиция.

 „Разказахме им за най-актуалното в професията. Допуснахме ги до всички процеси в нашата компания, за да могат да бъдат информирани. Те трябва да знаят какво учат в училище и какво би последвало след дипломирането им“, сподели Явор Панталеев – търговски управител на Ойрошпед, след срещата му с учениците.

„Те могат да бъдат спокойни, че в компания като нашата, винаги ще се намери място за амбициозни, работливи и мотивирани хора като тях. Тук вратите са отворени за всеки, който иска да се докаже в нашата професия“, допълни Панталеев.

„Ойрошпед е компания с дългогодишни традиции в областта на спедицията и логистиката и тясна специализация по внос, износ и контейнерна обработка на опасни и огромни товари. „Щастливи сме, че имаме последователи в нашата област. Ще продължим да ги подкрепяме в тяхното развитие“, споделят служители от Групата.

Recommended Posts