In Uncategorized @bg

ОЙРОШПЕД бе одобрена за пълноправен член на Българо-румънската търговско промишлена палата.

С членството ни в БРТПП целим да подобрим услугите, които предлагаме на нашите клиенти и партньори при осъществяване на бизнес между България и Румъния. Северната ни съседка е сред приоритетните пазари и за много български компании, които осъществяват или планират стартирането на бизнес там. Членството в организацията ще ни позволи да разширим контактите си, да следим важна информация за събития, икономически и данъчни новини, оферти и новини от фирмите-членки с фокус Румъния и България. От това безспорно ще спечелят всички наши партньори, коментират от търговския екип на ОЙРОШПЕД.

Като пълноправен член на Палатата ОЙРОШПЕД ще може да получава актуална и проверена информация за законодателни, данъчни и административни въпроси в Румъния, институционална подкрепа и представителство пред органи на държавната и местната власт. Организацията ще съдейства и за популяризиране на услугите на ОЙРОШПЕД сред българския и румънския бизнес и по този начин компанията да съдейства за подобряване на логистичните процеси в компаниите работещи от двете страни на границата.
За да улесним своите клиенти ОЙРОШПЕД предлага множество логистични и транспортни услуги:

  • внос и износ (сухопътен) до Европа и Азия;
  • ежедневни групажни отпътувания от и до Румъния;
  • модерен логистичен терминал с 9 000 палетоместа в Русе, който се явява отлична междинна точка;
  • превоз на ADR товари, превоз на земеделска продукция, текстил на закачалки и други;
  • морски и въздушен транспорт;
  • управление на товари, 3PL и 4PL;
  • транзитни услуги при транспортирането на стоки през двете държави;и други.
  • Митническо складиране

Търговията между България и Румъния
Над 5 милиарда евро е стокообменът между България и Румъния за 2019 година, което е ръст с почти 9% на годишна база, сочат данните на Министерството на Икономиката. Износът е за почти 2,6 млрд. евро, а вносът за 4.41 млрд. евро. Основните стоки, които се изнасят от България към Румъния, са желязо и стомана, агромашини, биодизел, селкостотански продукти и торове. В страната ни се внасят основно нефтени продукти, земеделска продукция, нефт, желязо, каучукови продукти, медикаменти.

Българо-румънската търговско-промишлена палата
БРТППП обединява компании с интерес да развиват бизнес в Румъния и България. Тя е активна платформа за обмен на информация и опит между членовете си. Палатата съдейства за подобряване на търговските партньорства между членовете си, за подобряване на взаимоотношенията между двете държави, организиране на събития, разработване на застъпически проекти. Членове на организацията са компании от България и Румъния и други европейски държави. Офисът й се намира в Русе.

Ако желаете да стартирате бизнес в Румъния или да оптимизирате складово-логистичните си процеси, може да се свържете с екипа на ОЙРОШПЕД:
0700 19991
logistics@eurosped.bg

Recent Posts