In За нас

„Най-подходящото време за ориентиране на децата е между пети и седми клас. Чрез благотворителната инициатива „Бъдители“ хора, които са успели в бизнеса и в личен план посещават училища и университети и споделят опита си под формата на безплатни лекции. Те дават насоки за това с какво могат да се занимават младите хора така, че да бъдат успешни в кариерата и живота си като цяло“, това каза Явор Панталеев, търговски директор на ОЙРОШПЕД, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

„Децата са огледало на учителите, а учителите – огледало на директорите“, категоричен бе Панталеев.

„В тази инициатива участват хора, които са се доказали в практиката и имат сериозен опит и, което е много по-важно, хора, които имат желание да дават“, каза от своя страна Наталия Кирилова, предприемач и собственик на Digital Marketing Group.

„Аз, като работодател, усещам до каква степен липсата на каквато и да било професионална ангажираност в младите хора, се явява пречка, както пред тях, така и пред нас. Училищата и университетите не винаги успяват да подпомогнат учениците и студентите в тяхната професионална и жизнена ориентация и за това виждаме толкова често неудовлетворени от собствената си кариера хора. Инициативата „Бъдители“ помага на младите хора да се осъзнаят къде са и да търсят своето поприще“, заяви гостенката.

„Динамиката днес е доста голяма и младите хора трябва да знаят, че професията може да е за цял живот, но и може да бъде сменена, ако не те удовлетворява“, подчерта Кирилова. „Важно за обществото и за самочувствието на хората е да се виждат успешните примери“.

„В България предприемаческата култура е на доста високо ниво. Дори и да не бъде предприемач, ако един човек има добре развита предприемаческа култура, той може да бъде много по-полезен, както на компанията, в която работи, така и на цялото общество“, допълни Наталия Кирилова.

Как се избират успешните хора в рамките на инициативата „Бъдители“? Как се мери успехът? Какви са техниките да се ориентираш кои са силните ти страни? Какви са техниките, за да се ориентираме какво се търси на пазара?

Вижте запис от предаването в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Recommended Posts