In За нас

Святослав Чолаков, Мениджър Регионално развитие – регион Русия

Ойрошпед разширява подкрепата си за местните и руските компании, които желаят да развиват бизнес помежду си. Като част от усилията си за подобри логистичния обмен между двете държави и да осигури по-качествени и надеждни услуги Ойрошпед взе участие в Международния онлайн форум „Напред за износ!“, който се организира от Волгоградският регионален офис на РЕЦ на 29 и 30 октомври.

Основната тема в дневния ред на бизнеса беше антикризисното възстановяване и ефективните мерки за подкрепа на износа. Единственият лектор от региона на България беше Светослав Чолаков, мениджър регионално развитие на Eurosped LLC.
Святослав говори за възможностите на компанията и конкурентните предимства при превоза на товари от Русия до България, Сърбия, Хърватия, Румъния, Гърция и други страни от региона, както и Турция и Иран.

Линия Балкан Експрес – от Москва
Беше отбелязано, че наред с възможността за доставка на пълноразмерни камиони с тегло до 22 тона, компанията предоставя уникална възможност за доставка на сборни товари от всякакъв обем по редовни линии Balkan Express. Линиите могат да доставят сборни товари от Русия до Балканите, използвайки директни маршрути Русия – България, Русия – Сърбия. Такива доставки имат редица предимства:
– благоприятни условия
– намалено време за транзит
– увеличена честота на заминаване
– складови услуги в България, Сърбия и Русия
– митническо оформяне в България, Сърбия и Русия
– доставка от (до) адрес в Русия
– доставка на адрес в страната получател
– увеличаване на честотата на посещенията
– възможност за транспортиране на произволен обем продукти.

Нови международни модулни линии от и до Русия
Също така бяха изложени планове за стартиране на нови директни модулни линии: Русия – Гърция, Русия – Иран, Русия – Германия, Русия – Италия. Както отбеляза Святослав Чолаков, непрекъснатото подобряване и оптимизиране на логистичните процеси, отворената и честна фирмена политика са ключов приоритет при изграждането на дългосрочни отношения с партньорите.

Форумът „Напред за износ“
Форумът „Напред за износ“ се организира от Центъра за подкрепа на износа на Волгоградска област в рамките на националните проекти „Малък и среден бизнес и подкрепа за индивидуални предприемачески инициативи“ с подкрепата на Министерството на икономическото развитие на Руската федерация и Комитета за икономическа политика и развитие на Волгоградска област. Организаторите на форума обърнаха голямо внимание на спецификата на експортната логистика на пазарите на балканските страни, които са обещаващи за руските износители. Компаниите от региона и организаторите на форума вече имат положителен опит в работата с международната логистична компания Eurosped LLC.

От година на година Руската федерация активно се развива и подкрепя руските износители. Особено внимание се обръща на увеличаване на обема на нересурсен износ. За това е създаден и успешно функционира Руският център за износ (REC). Готовите продукти, често високотехнологични, имат голям потенциал за износ. За да реализира този потенциал, REC организира множество форуми и конференции, предназначени да помогнат на нови и вече опитни износители. Всички тези събития се провеждат както на федерално, така и на регионално ниво.
Ойрошпед има реални възможности да помогне на руските компании да увеличат стоковата борса между Русия и балканските страни и пожелава успех на Волгоград и руските износители.

При интерес за линия Балкан Експрес може да се свържете с нас на +359 2 9199 150

Recent Posts