In За нас

Ойрошпед разширява услугите си в помощ на българските компании, които осъществяват бизнес с Румъния. Логистичният лидер вече предлага доставка и на малки куриерски пратки от и до северната ни съседка при изгодни условия.

 

Новата услуга на Ойрошпед е изключително подходяща за:

  • Онлайн магазини
  • Производствени компании
  • Търговски компании
  • Физически лица, които изпращат пратки до Румъния.

 

Доставки в рамките на до 3 дена

От години Ойрошпед управлява ежедневна групажна линия Русе – Букурещ като доставката от склад до склад се осъществява в рамките на един ден. Сега услугата разширява своя обхват и към нея могат да се добавят и куриерски пратки до 31 кг. Доставката за един ден важи както за столицата, така и за районите около нея. Срокът за доставка до останалата част на Румъния е два дена.

 

Изгодни финансови условия

Доставката на пратки до Румъния ще се осъществява при изгодни финансови условия като цената за пратка от 1 кг е 8.17 лв. с ДДС.

Нашите цени до Румъния

Тип пратка Крайни цени в лева за доставка до врата с ДДС 
 до 1kg 8.17 лв.
 Над 1 kg – до 2 kg 10.16 лв.
 Над 2 kg – до 5 kg 12.87 лв.
 Над 5 kg – до 10 kg 19.10 лв.
 Над 10 kg – до 15 kg 25.75 лв.
 Над 15 kg – до 20 kg 30.02 лв.
 Над 20kg 30.79+1 лв. за всеки кг на 20

Складови бази на територията на цялата страна

Ойрошпед може да предложи пълно логистично обслужване, както и редица услуги с добавена стойност за страните от Балканите, вкл. и за Румъния през базата на компанията в Русе.

В крайречния град Ойрошпед разполага с модерен логистичен терминал с 10 000 палетоместа с 10 товаро-разтоварни рампи. Разполага и със система за управление на складираните наличности посредством мобилни устройства и баркодове. В допълнение компанията разполага със складови бази и офиси на територията на цялата страна.

 

Съдействие при прилагане на ДДС за вътрешнообщностни доставки

На клиентите, които работят с Румъния, Ойрошпед може да съдейства и по отношение на прилагането на ДДС при вътрешнообщностни доставки, а именно от т.нар. Reverse Charge System.

 

По този начин при продажба на стоки продадени от склад в България към регистриран по ДДС търговец в Румъния не се начислява ДДС и получателят не заплаща сумата за ДДС към продавача. В резултат на това се намалява значително нуждата от оборотни средства, тъй като не е нужно получателят да чака дълго време за възстановяване на заплатеното ДДС от страна на държавата, което в Румъния често е около половин година.

 

Допълнителни услуги за компаниите, които оперират в Румъния

Ойрошпед улеснява своите клиенти и като предоставя логистично, правно и счетоводно съдействие за осъществяване на бизнес между двете държави.

 

Заявки за изпращане на малки пратки до Румъния могат да се правят на:

Тел:  070019991

E-mail: logistics@eurosped.bg

 

Recent Posts